Om Risbergs

Alltid kvalitet och service.

På Risbergs möts du av engagemang, erfarenhet och nyfikenhet. Vi håller alltid vad vi lovar och vi lovar alltid högt – hög servicegrad, hög kvalitet och hög leveranssäkerhet.

För oss har det alltid varit självklart att vara lyhörd och tillmötesgående för våra kunders behov. Som en del i det arbete har vi flera samarbetspartners knutna till oss. Där vår expertis slutar, tar deras vid.

Välkommen till Risbergs. 

Risbergs-Uddevalla

Tryckeriet med lång historik

2021 gick Cela grafiska, Munkreklam och RisbergsAdbox ihop till ett nytt modernt tryckeri

med satsning på ny tryckteknik, så som digital offset, under namnet Risbergs

Vi är Risbergs!

Cela

För mer än 170 år sen etablerades Länstryckeriet som idag hör till Vänersborgs äldsta företag. 1987 ändrades tryckeriets konstellation och namn till CELA Grafiska genom att Länstryckeriet gick samman med KA Tryck. I mer än ett och ett halvt sekel har CELA Grafiska tillhandahållit grafiska tjänster till såväl näringsliv som offentlig sektor, kunder som finns spridda över hela landet och främst fyrstadsområdet.

År 1848 grundades det företag som CELA Grafiska har sitt ursprung, vilket skedde när boktryckare Samuel Viktor Bagge 30 år gammal (f. 26/3 1818, d. 3/3 1893) grundade: Tidning för Wenersborgs Stad och Län. Tidningen kom ut veckovis och det första numret utkom lördagen den 2 december 1848. En helårsprenumeration för 1849 kunde tecknas mot 3 riksdaler.

1925 lades Västgöta Dals tidning ned. Tryckeriet blev i samband med det ett renodlat civiltryckeri.

1973 övertogs Länstryckeriet av Lars Elgh, som cirka tio år tidigare börjat som tryckarlärling. 1987 ändrades tryckeriets konstellation och namn till CELA Grafiska genom att Lars Elgh, gick samman med KA Tryck som då ägdes av Allan Carlsson.

Hösten 2018 köpte företaget Niklassons Tryckeri i Mellerud och i Januari 2019 köptes Mediatryck AB i Trollhättan.

 

 

Risbergs

Startade 1964 som ett traditionellt arkoffsettryckeri. I början av 2000-talet inledde Risbergs och varumärket Adbox, grundat årtiondet innan, ett samarbete med varandra. Dagens RisbergsAdbox är ett modernt mediaföretag med tryckeri och bokbinderi i Uddevalla och det innovativa boxsystemet i Göteborg. Geografiskt beläget i Västsverige men mitt i den grafiska branschen.

Våra kunder är allt från reklambyråer till enmansföretag och stora internationella koncerner, i Sverige och Europa.

Munkreklam

1984 startade Ebbe Gustavsson företaget Munkreklam AB i Munkedal. Tony och Lena Larsson tog över År 2009

Vi är stolta samarbetspartner med

Risbergs

Adress: Wasséns väg 3, SE-451 55 Uddevalla

Telefon: 0522-813 30

Snabblänkar

 

Smartprint

Lämna material

Sociala medier

 

Facebook

Instagram

Linkdin